kurz určen osobám profesně se angažujícím v oboru gastronomie. Těm, kteří kávu nabízejí svým hostům a nechávají si za ni zaplatit. Těm, kteří kávu nějakým způsobem připravují nebo budou připravovat a chtějí být v tomto lepší nebo nejlepší. Těm, kterým nestačí prostě jenom vařit kafe, ale těm, kteří chtějí, aby každý šálek espressa byl precizně a konstantně připraven. Těm, kteří chtějí znát svůj produkt, který nabízí ostatním.
- řekneme si, vše o kávovníku
- o pěstování kávy
- o způsobech zpracování kávy a o tom, jak tyto způsoby ovlivňují nejen její chuť
- o skladování, pražení, logistice, druzích a jejich odrudách
- ukážeme si defekty kávy a řekneme si, čeho všeho se na kávě dopouští
- řekneme si rozdíly, mezi kávou výběrovou a tou, která výběrová není
- vysvětlíme si, jak je důležité správně zvolit kávové technologie
- otestujeme si své chuťové smysly
- připravíte si tolik kávových nápojů na bázi espressa, kolik zvládnete
- vysvětlíme si chyby, ke kterým při přípravě espressa dochází
- dokážeme vám, jak moc je hygiena práce s kávou klíčová
- naučíme vás, jak správně a efektivně nastavit mlýnek