Šárka se narodila se v pátek třináctého a vždy, když se ostatní tohoto dne děsí, ona slaví
Ke kávě se dostala v roce 2014, kdy získala nabídku na vlastní kavárnu. Bez zkušeností se pustila do nejsložitějšího oboru všech oborů, gastronomie.
Po absolvování několika kurzů a školení v kávě připravila svému prvnímu zákazníkovi svou první kávu. Zjistila, že připravovat kávu opravdu dobře, chce čas, znalosti, technologie a finance!
Veškeré kávové know how, do kterého nainvestovala maximum, nyní předává těm, kteří mají zájem dělat kávový svět lepší, kvalitnější a preciznější. Ať už u sebe doma, na brigádě v kavárně nebo ve vlastním vysněném podniku s vysoce skórovanou výběrovou kávou.
“Káva je surovina, se kterou je potřeba zacházet s respektem. Cesta kávy je totiž tak neuvěřitelně náročná tím, kolik lidí se do jejího procesu zapojí, že si tento respekt opravdu zaslouží! “
Když cestovala za poznáním kávy, narazila v Londýně na pražírnu Climpson&Sons. A od vysypání prvních zrn do svého mlýnku v kavárně Malé Café zůstala věrná svým obchodním partnerům patřícím mezi nejlepší pražírny výběrové kávy v Evropě. Dnes již v Malé Café nefiguruje a najdete ji v rezidenci Nová Kasárna na ulici Kasárenská 7, v Krnově.
“Své znalosti opírám o velkou řadu osobních zkušeností z provozu kavárny s výběrovou kávou, pořádání největšího venkovního festivalu výběrové kávy a mnoha praktických a teoretických vědomostí z absolvování kurzů, školení, workshopů, seminářů a tréninků věnovaných kávě”