Kurzy pro veřejnost

Káva pro svůj požitek, pro vaše hosty, pro vaši rodinu? Pro baristu je na prvním místě vyspělá profesionální technologie, to ale neznamená, že si máte domů pořizovat přístroj v řádech sta tisíců. Máte-li rádi kávu, chce to hlavně naučit se ji správně připravit. Vás stroj vám k tomu jen dopomůže.  

Kurz: svět přípravy espressa

Určen pro ty, kteří si doma připravují nebo chtějí připravovat kávu formou espressa. Máte doma epsresso přístroj nebo uvažujete o jeho pořízení? Chcete si svůj šálek kávy vychutnat tak, jako když vám jej připravuje v kavárně zkušený barista? Pak je pro vás tento kurz tím nejvhvodnějším řešením. Řekneme si, jak se do vašeho šálku dostane každé zrníčko kávy od svého počátku, jak cestu kávového zrna ovlivňují různé aspekty, proč chutná káva pokaždé jinak a jaké technologie jsou pro správnou přípravu espressa vhodné. 

Věnovat se budeme nejdůležitějším parametrům precizně připraveného epsressa. Vlastnoručně si připravíte své espresso tolikrát, kolikrát bude potřeba a ukážeme si chyby, kterých byste se měli vyvarovat při přípravě svého šálku kávy. Nakousneme také téma šlehání a nalévání mléka do kávy a vysvětlíme si pojem hygiena a příprava kávy.

OBSAH KURZU
– cesta kávy od zasazení kávovníku pro přípravu kávového nápoje: růst, sběr, zpracování, skladování, pražení, příprava nápoje
– Vysvětlení pojmu kávy, kávovník, kávoviny
– Rozdělení kávových nápojů
– Příprava formou espresso krok po kroku
– Chyby v přípravě
– Úprava mletí pro správnou přípravu
– Vlastní příprava
– Test chutí rozdílných šálků espressa
– Hygiena při práci
– Čištění technologií

TECHNOLOGIE
– LaMarzocco GB5 2 Group
– MythosOne
– FiorenzatoF64e
– PuqPress
– BWT water System Premium

SHRNUTÍ
– Délka trvání kurzu: 4-5 hodin
– Zakončení kurzu: certifikátem
– Počet účastníků: 2-3 osoby
– Cena: 2500,-Kč / osoba
– Kurz vede Šárka Vysogladová, Coffee Stylist

 

B97B37FE-903C-4E9D-B6AF-AD921C088097
D656CC49-5BFA-4A5C-8CBF-62C0FD94FE3D_1_201_a
DD27E639-5743-4C39-AA1A-8B375B97FF8D_1_201_a
Kurz: kouzlo filtrované kávy

kurz přípravy kávy alternativními metodami – filtrovaná káva nebo – li “jak na V60 a Aeropress”  Ukážeme si, že i v domácích podmínkách lze připravit kávu výjimečné kvality a skvělé chuti jen díky čerstvě namleté kávě a šikovným rukám. Řekneme si vše o cestě kávového zrna od jeho počátku až do vašeho šálku a poté si ukážeme a naučíme se, jak s alternativními metodami, jako je V60 a Aeropress, zacházet. Povíme si, jaká úskalí nás čekají při přípravě kávy různými způsoby a co vše je potřeba dodržet, aby váš šálek kávy byl chuťově stejný dnes i při dalších pokusech a proč je lepší zvolit přípravu kávy filtrováním, než pořizovat domácí espresso přístroje kvalitně se pouze tvářící.

OBSAH KURZU
– Cesta kávy od zasazení kávovníku pro přípravu kávového nápoje: růst, sběr, zpracování, skladování, pražení, příprava nápoje
– Vysvětlení pojmu kávy, kávovník, kávoviny
– Rozdělení kávových nápojů
– Nastavení mletí
– Ochutnávka rozdíl mezi jednotlivými přípravami

TECHNOLOGIE
– V60, Aeropress, VacuumPot

SHRNUTÍ
– Délka trvání kurzu: 3-4 hodiny
– Zakončení kurzu: Certifikát
– Počet účastníků: 4-5 osoby
– Cena: 1800,- Kč / osoba
– Kurz vede Šárka Vysogladová, Coffee Stylist

Male cafe 16. 8. 2020 - 30
mc sarka - 29
mc sarka - 20
Kurz: kreativní latté art

Pokročilý kurz Espresso&Latté Art je určen pro domácí “kávomilce”, kteří chtějí svou kávu připravovat lépe. Umění lití mléka do kávy je fenoménem dnešní doby, zdá se to být jednoduché a je to velmi krásné.  Naučíme se, jak správně ušlehat mléko do požadované mikropěny, jak rozdělit mléčnou pěnu mezi dva a více šálků a jak správně nalít našlehané mléko do šálku s připraveným espressem tak, aby obsahoval správné množství mléka a mikropěny. V kurzu se budeme věnovat tématu, jak souvisí šlehání mléka s hygienou práce, jaké jsou dnes k dispozici technologie a mléčné produkty a samozřejmě se také naučíme, jak připravit espresso, do kterého posléze našlehané mléko naléváme a jak se k nám dostane káva od svého počátku až do našeho mléčného kávového nápoje. Dozvíte se jaké byly trendy v přípravě kávy dříve a jakých se držíme dnes“ a zodpovíme si otázku    “bylo první espresso nebo cappuccino 🙂 “.

OBSAH KURZU
– Jednoduchá teorie pro správnou přípravu mléčného kávového nápoje
– Příprava a pochopení espressa
– Vysvětlení použití správného mléka
– Naučíme vás vytvořit ideální mléčnou mikropěnu
– Poradíme vám, jaké příslušenství budete potřebovat
– Vyzkoušíte si šlehání mléka, lití mléka do připraveného espressa
– Řekneme si podstatu hygieny práce při šlehání mléka

TECHNOLOGIE
– LaMarzocco GB5 2 Group
– MythosOne
– FiorenzatoF64e
– PuqPress
– BWT water System Premium
– Čerstvé Mléko Barista Kunín

SHRNUTÍ 

– Délka trvání kurzu: cca 4 hodiny
– Zakončení trvání kurzu: Certifikát
– Počet účastníků: 2-3 osoby
– Cena: 3500,- Kč / osoba
– Kurz vede Šárka Vysogladová, Coffee Stylist 

110C6D05-2660-4EA4-974A-5BEC325CE293_1_201_a
mc sarka - 28
mc sarka - 04